T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarihsel Gelişim

KARTAL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHSEL GELİŞİM

 

Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1973 yılında "Akşam Ticaret Lisesi" olarak Maltepe'de bulunan Orhangazi Lisesi bünyesinde eğitim ve öğretime başladı. Burada, bir yıl eğitim ve öğretim faaliyetine devam eden okul, daha sonra, ilçemizde bulunan Kartal Halk Eğitim merkezinin şu anki binasına taşındı.

1975 yılında ise tam zamanlı eğitim ve öğretim faaliyetinin yapılması uygun görülerek gündüzleri de öğrenci alan "Ticaret Lisesi" öğretime açıldı. Okulun akşam bölümü, 1993 yılında eğitim faaliyetlerini sonlandırdı. Akşam okulu kapatıldıktan sonra gündüz tek bölüm olarak öğretime devam edildi. Okul, 1981 yılında ise geçici olarak Zekeriya Güçer Ortaokulunun bulunduğu binaya taşındı.

1973 yılında Bakanlık tarafından yapılan arsa tahsisi sonucu okul binasının kamu kaynakları kullanılarak yapılması kararlaştırıldı. Binanın tamamlanıp eğitim ve öğretime başlaması ise 1985 yılında gerçekleşti.      

 Okulun akademik başarıları ve diğer Ticaret Liseleri arasında önemli bir yere sahip olması nedeniyle 2005 yılında Anadolu Ticaret Lisesi alanı eğitim ve öğretime başladı.

 2014 yılında ise okulun ismi Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirildi.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.12.2015 - Güncelleme: 14.02.2020 11:07 - Görüntülenme: 7378
  Beğen | 2  kişi beğendi