Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

..
Adres
Petroliş Mah. Üsküdar Cad. Kartal Mezarlık Yanı No 70 Kartal / İstanbul Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Vizyon
Okulumuzu, bünyemizdeki tüm bireylerin katkısıyla; değer üreten, alanında yetkin, tercih edilen, örnek gösterilen, yetiştirdiği girişimci gençlerle sosyal çevresini besleyen, eğitim dünyasıyla iş dünyası arasında köprü oluşturan ve mesleki bilgi otoritesi olan bir eğitim kurumu haline getirmektir.
Misyon
Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığında mesleki eğitim alan öğrencilerimizi, çağdaş ve yaşantı odaklı eğitim anlayışıyla; milli değerlerine bağlı, yenilikçi ve yaratıcı, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, ufku geniş, üretken, istihdam edilebilen bireyler olarak yükseköğretime ve sektörel işleyişe hazır hale getirmek için varız.
Kütüphane Kitap Sayısı :1746
Öğretim Şekli :Okulumuz yıkım/yapım çalışmaları nedeniyle Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasına taşınmış olduğundan ikili eğitim uygulanmaktadır.
Başlama Saati 13:30 Bitiş Saati 19:05
Ulaşım
Okulumuza ulaşım Marmaray ile BAŞAK durağının karşısına olup Ayrıca İETT otobüsleri ve minibüs ile de okulumuza ulaşım sağlanmaktadır
KARTAL
Okulumuz Kartal ilçe merkezine 1000 m uzaklıkta yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri
OKULUMUZ BOŞ KONTENJANLARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN EOKUL SİSTEMİ ÜZERİNDEN GÜNCEL OLARAK DUYURULMAKTADIR
OKULUMUZ SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALMAKTADIR.
YÜKSEK ÖĞRENİME DEVAM EDEN ÖĞRENCİ ORANIMIZ % 64,55 TİR.
LYS SINAVI İLE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİ ORANIMIZ %6 DIR.
Sportif Etkinlikler
OKULUMUZDA MASA TENİSİ, BASKETBOL, VOLEYBOL, YAKANTOP, FUTBOL, FUTSAL TURNUVALARI DÜZENLENMEKTE, TAKIMLARIMIZ OKULUMUZU İLÇE VE İL GENELİNDEKİ MÜSABAKALARDA TEMSİL ETMEKTEDİR.