Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri, Dilimizin Zenginliklerini Keşfediyor!

Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında büyük bir heyecanla çalışmalarını sürdürüyor. Bu ay içerisinde, öğrencilerimiz dilin zenginliğini keşfetmek ve çeşitliliğini vurgulamak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler.

Kutadgu Bilig Bilgilendirme Panosu: Öğrencilerimiz, Türk edebiyatının önemli eserlerinden biri olan Kutadgu Bilig'in hikayesini ve önemini öğrenmek için bilgilendirme panoları hazırladılar. Panolarda eserin tarihi, yazarı Yusuf Has Hacib, içeriği ve kültürel önemi hakkında detaylı bilgiler yer aldı.

Anlamını Bul Etkinliği: Öğrencilerimiz, Türkçe'nin zengin sözcük dağarcığını keşfetmek için "anlamını bul" etkinliği gerçekleştirdiler. Bu etkinlikte, öğrenciler birbirlerine farklı lehçelerden, ağızlardan veya eski Türkçe metinlerden seçilmiş kelimelerin anlamlarını bulmaları için çalıştılar.

Kelime Türetme: Öğrencilerimiz, dilin zenginliğini vurgulamak amacıyla "kelime türetme" etkinliği düzenlediler. Bu etkinlikte, öğrenciler kendi yerel lehçelerinden veya eski Türkçe metinlerden esinlenerek yeni kelimeler türettiler ve bu kelimeleri kullanarak cümleler kurdular.

Kare Bulmaca: Öğrencilerimiz, Türkçe'nin çeşitliliğini ve zenginliğini vurgulamak için "kare bulmaca" etkinliği düzenlediler. Bu etkinlikte, öğrenciler farklı lehçelerden veya ağızlardan seçilmiş kelimeleri içeren bir kare bulmaca çözerek dilin çeşitliliğini gösterdiler.

Bu etkinlikler, öğrencilerimizin Türk dil ve kültürünü derinlemesine anlamalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında yapılan bu etkinlikler, öğrencilerimizin dil becerilerini geliştirmeye ve Türk dilinin zenginliğini keşfetmeye yönelik önemli adımların atılmasını sağladı.

Kartal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, "Dilimizin Zenginlikleri" projesine aktif bir şekilde katkı sağlamaya devam edeceğiz. Dilimizin ve kültürümüzün değerlerini gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

29-04-202429-04-202429-04-2024

Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 29.04.2024 22:03 - Görüntülenme: 28