E-DEVLETTEN NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Değerli velilerimiz, https://www.turkiye.gov.tr web sitesinden öğrenci nakil başvurusu yapmak için izlenecek işlem basamakları aşağıda belirtilmiştir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN NAKİL BAŞVURUSU İÇİN İŞLEM BASAMAKLARI

1. https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılır.

2. Menüden "Kamu Kurumları" seçeneği tıklanır.

3. "Milli Eğitim Bakanlığı" menü seçeneğine tıklanır.

4. "MEB Öğrenci Nakil İşlemi" menü seçeneğine tıklanır.

5. Ekrana velisi bulunduğunuz öğrenci listesi gelir.

6. Nakil yapmak istediğiniz öğrenci seçilir ve "Veli Nakil Sistemine Bağlan" seçeneğine tıklanır.

7. Önünüze çıkan ekrandan "Tamam" seçeneğine tıklanır. E-devlet kapısı üzerinden e-okul sistemine geçiş sağlanmış olur.

8. Nakil Nedeni - "Veli İsteği" seçilir.

9. Nakil Gideceği Tür - Anadolu Lisesi, Meslek Lisesi vb. hangi tür okula nakil gidilmek isteniyorsa o okul türü seçilir.

10. Nakil başvurusu yapmak istediğiniz okulunun bulunduğu İl ve İlçe Seçilir.

11. Nakil başvurusu yapmak istediğiniz okul "Başvuru okulu" kısmından seçilir.

12. Nakil Gidebilir seçeneği işaretlenir. (Küçük kutu içine tik atılır.)

13. Bu işlemler sonunda nakil gidilecek okul bilgisi ve diğer bilgiler tekrar kontrol edildikten sonra  "Başvuruyu Kaydet" seçeneğine tıklanır. Başvurunuz gerçekleştiğine dair sayfada uyarı göreceksiniz.

NOT: Başvuru yaptıktan sonra e-okul öğrenci Veli Bilgilendirme sistemine girip öğrenci NAKİL durumunda öğrencinin talep ettiği okulda kaçıncı sırada olduğunu görebilirsiniz.

AÇIKLAMA :Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan  sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır. Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her  haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır.

( OÖKY Madde 38 4/A Fıkrası)

Yayın: 06.09.2022 - Güncelleme: 06.09.2022 11:48 - Görüntülenme: 1149