2023-2024 İOKBS Bursluluk Sınavı: Başvuru Süreci ve Şartları

2023-2024 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) için başvuru tarihleri ve süreci duyuruldu. Bu yılki sınav, tek bir oturumda 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Başvurular ise 13 Şubat ile 1 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak. Başvuruların bu süre içinde eksiksiz olarak tamamlanması önemlidir.

Başvuru Şartları

İOKBS'ye başvuruda bulunmak isteyen adayların belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında ekonomik durum, öğrencilik durumu ve diğer belirlenmiş kriterler bulunmaktadır. Başvuru yapacak adayların bu şartları detaylı bir şekilde incelemesi ve gereken belgeleri eksiksiz olarak hazırlaması önemlidir.

Ekonomik Durum ve Bursluluk Şartları

İOKBS bursluluk sınavı, ekonomik olarak dezavantajlı durumda olan öğrencilere eğitim desteği sağlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle, başvuru yapacak adayların ekonomik durumlarını belgelemeleri ve ilgili kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir. Bursluluk için belirlenen kriterlerin doğru anlaşılması ve başvuruda bulunacak adaylar tarafından eksiksiz olarak yerine getirilmesi önemlidir.

Öğrencilik Durumu ve Gereklilikler

İOKBS bursluluk sınavına başvuruda bulunacak adayların öğrencilik durumları da dikkate alınmaktadır. Bu sınav, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören öğrencilere yöneliktir. Başvuru yapacak adayların öğrencilik durumlarını belgelemeleri ve gerekli olan diğer şartları yerine getirmeleri gerekmektedir.

Başvuru Süreci ve Detaylar

Başvuru süreci, adayların MEB'in resmi web sitesinden online olarak başvuru yapmalarıyla başlamaktadır. Başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması ve gerekli belgelerin yüklenmesi gerekmektedir. Adaylar, başvurularını belirlenen tarihler arasında tamamlamalı ve herhangi bir eksiklik olmamasına özen göstermelidirler. Başvuru kılavuzu ve detaylı bilgiye MEB'in resmi web sitesinden ulaşılabilir.

2023-2024 İOKBS Bursluluk Sınavı Başvuru Süreci ve Şartları için aşağıdaki linki tıklayınız.

meb_iys_dosyalar/34/14/161636/dosyalar/2024_02/01101324_iokbs2024.pdf

Yayın: 01.02.2024 - Güncelleme: 01.02.2024 10:18 - Görüntülenme: 58